Hjem > Familien > Fredag – 16-09-2011

Fredag – 16-09-2011

Blev enig med mig selv om at jeg ville bruge min blog noget mere:O)

Hvorfor: Fordi jeg kom til den konklusion at jeg muligvis kunne skrive lidt om mine oplevelser med bla. inliners.

Må hellere skrive at jeg startede med side by side skøjter tilbage i…… 89 – shit… nå, men jeg levede vel med dem på i et par år. Derefter blev de lagt på hylden, til fordel for cyklen og cykelløb.

Årene gik og jeg blev gift fik børn og mave… Ja, så 5. maj 2008 skulle der jo gøres noget, hvilket bloggen også bevidner, jeg startede med at løbe, og har til dato løbet 20 marathons.

Jeg blev egentligt møgirriteret over Copenhagen Marathons elendige organisering. Så jeg tænkte at jeg ville udfordre mig på noget andet.. og dermed fik jeg tilmeldt mig Copenhagen Inline Challenge. Og til Inline Challenge skulle jeg vel have nogle mere fartprægede skøjter – dermed speedskøjter, og de blev så købt via Skatepro i Århus(Jeg har ikke noget imod at reklamere for dem, da det er en fair og SUPER biks). Jeg købte et par Powerslide Venom, en god støvle, og nogle gode klinger og ikke mindst hjul/lejer.

Jeg trænede nogle gange inden CPH inline Challenge, og fik nogle grimme vabler, og ondt af støvlerne. De kan jo varmes og justeres, så det blev gjort – OG det gør man ikke på 5 min. det tager lidt tid, ondt, og lidt mere erfaring. Ondt lidt mere, og så sidder den. MEN så langt var jeg ikke kommet da jeg stillede til start ved DR byen til 42,2 km. på gule tørvejrshjul…. Starten gik, og efter 2 km. startede regnen, min elendige teknik blandet med gule tørvejrshjul var ikke nogen super kombi. Men jeg kom da igennem i 1:40:49.

Efterfølgende blev jeg lidt stædig og købte et par semispeed skøjter(Powerslide R2), med mindre hjul 3x100mm, 1x90mm. Denne skøjte kan også klart anbefales, sidder godt, og med neopren så den føles behagelig, og med 3 stropper er den til at spænde ret nemt – dog har powerslide den ting at de sætter olierede snørrebånd i, de låser så det er et helvede at spænde dem. Derfor skifter jeg altid til almindelige snørrebånd(og har så et ekstra sæt som back up). R2 modellen har hjulpet mig MEGET, både med teknik, justeringer af klingen, samt muligheden for at skifte imellem 100 og 110 klinge – fra Venomskøjten, da de passer på begge.

I sidste måned følte jeg at min teknik var så god at jeg kunne bruge Venom som primær og R2 som “tour” skøjte, at dette blev gjort til standard. Med held.. og dog, for jeg fik revet spændet af på Venom, så den skulle til Tyskland til rep. og her kommer den SUBLIME service ind fra skatepro.dk da vi var så tæt på Berlin Marathon endte alt med at jeg fik købt mig et sæt Powerslide Icon skøjter. Og endda i et nummer mindre end Venom skøjten.

Powerslide Icon sidder så MEGET bedre på foden at det næsten er uhyggeligt. Igen har jeg skiftet snørrebånd, som eneste men.  Jeg har så valgt at gemme de nye hjul og lejer til løb(Vallensbæk marathon på søndag, og Berlin). Vallensbæk er jo på søndag, så jeg vælger en slappedag i morgen. I dag tager jeg

en ca. 30km. med variabelt tempo..

Dagens tur blev med Jan Torleif og Bjarke: http://www.endomondo.com/workouts/22855590

Categories: Familien Tags:
 1. Kim Hejnesen
  18 september, 2011 på 21:01 | #1

  Hvordan med tilpasning af ICON støvlen. Passede den bare, eller har du tilpasset noget? Hilsen Kim

 2. 20 september, 2011 på 08:31 | #2

  Hej Kim
  Jeg har efterfølgende justeret hælen en smule,
  Ydermere skal jeg have justeret klingen korrekt, hvilket jeg regner med at køre ud og gøre i løbet af dagen hvis vejret er med mig:O)
  Mvh Klaus

 1. Ingen Trackbacks endnu.