Arkiv

Forfatter Arkiv

The nature around Hilleroed

Todays pictures are all from a morning at Solbjerg Engsoe close to Hilleroed in heavy rain. It was fox, osprey, barn swallow, svan and honey buzzard.
Dagens billeder er alle fra en morgen ved Solbjerg Engsø ved Hillerød i kraftig regn. Der var ræv, fiskeørn, landsvale, svane med svællinger samt hvepsevåge
#osprey #svan #nature #wildlife #honeybuzzard #fiskeørn #landsvale #svane #hvepsevåge

Sand martin

Todays picture is the sand martin catching food 🙂

Categories: Familien Tags:

The common tern

The common tern is a smaller and really agile bird on 31-37cm. They lay 2-3 eggs and only have one batch of chickens a year. They only spend the summer in Denmark and the winter they spend in warmer areas.
Latin: Sterna hirundo
English: Common tern
Dansk: Fjordterne

Categories: Familien Tags:

På tide at kigge ud i stedet for at kigge ind..

Dermed kommer jeg i fremtiden til at presentere billeder fra mine oplevelser i naturen og andre steder..
God weekend og pas godt på jer selv 😀

Categories: Familien Tags:

Selv den bedste forberedelse kan ikke forbederede alt..

10 august, 2020 Ingen kommentarer

Som snart 45 årig, dyrkene eliteidræt på højt niveau, stiller ekstremt store krav til mig som person. Disciplin er jo et ekstremt simpelt ord, for det dækker jo på ingen måde over alle de faktorer som det indeholder.
Jeg kører cykelløb på A niveau, det vil sige at de fleste af mine konkurrenter ligger i aldersklassen 18 til små 28 år. Ganske få er over de 30. Vi er vel 2 der er over de 40.
For mit vedkommende kan jeg jo ikke skrue på knappen “hurtig restitution” mere, det er 10 år siden at det abonnement blev opsagt stille og roligt fra udbyderen.

Så hvad indeholder ordet disciplin for mig?
Det indeholder:
Træning – træning er et helt kapitel for sig selv, for træning er ikke bare tid på cyklen, styrketræning eller core træning. Tiden der bruges skal bruge så smart som muligt, og ikke mindst give mig så meget som muligt. Der er logisk dage hvor jeg kan være presset på andre fronter og jeg reelt har brug for en 7 timers base tur. Selvom de så også er hyggelige skal jeg jo stadig køre mine intervaller på de fleste andre dage, kroppen lærer ikke at blive presset hvis man ikke arbejder med det..

Kost – Maden er forbandet vigtig, jeg skal have mine mineraler og vitaminer. Så en sund og alsidig kost er vægtet højt, og reelt set et punkt jeg til stadighed arbejder på, da jeg ikke ved nok på det felt.

Cyklen – Den skal spille, og altid spille! det vil sige der skal bruges tid på at holde den optimalt kørende! Det tager bare tid.

Kroppen – ja, kroppen består af mange dele, som med cyklen skal den også holdes ved lige..
Muskler, led, lunger osv. skal alt sammen smøres, fikses og holdes i gang.
Fejlen ved alder er at de fleste ting efterhånden har fået en bilkabule eller to.. Her skal noteres at jeg til alle tider ikke vil have at de skal være en undskyldning. De bliver aldrig taget med som negativer når jeg arbejder med mig selv.

Jamen.. Hvad vil jeg egentligt forklare med ovenstående?
Jo, jeg vil egentligt ganske enkelt forklare at jeg endelig skulle køre sæsonens første reelle løb i weekenden, og selv den bedste forberedelse havde ikke forudset at det der skulle sætte en begrænsning var min ASTMA!! Jeg kunne på intet tidspunkt trække vejret rigtigt, jeg kunne ikke træde noget som helst.
Løbet foregår over 4 dage, startende med en enkeltstart torsdag, fredag et kriterium(kort 1 times løb), lørdag almindelig cykelløb, søndag almindelig cykelløb.
Jeg startede logisk med enkeltstarten, og her kunne jeg end ikke træde en bule i et glas vand. Jeg har sjældent oplevet lignende..
Jeg prøvede at trimme min astmamedicin til fredagens løb i håbet om at jeg ikke ville ryge ned på det. Men jo, jeg kunne end ikke træde første omgang rundt. Der var vitterligt intet at trykke med. Alt jeg kunne træde satte sig som syre i benene og så blokerede de reelt set resten af dagen. Selv i dag mandag føles det som om jeg har syre i benene, og jeg kørte ikke løbene lørdag og søndag!
Efter torsdagens løb hostede jeg hele dagen og natten, hvilket gav lidt frustrationer hos mine teamkammerater.. Så ergo besluttede jeg som just skrevet, ikke at køre lørdag og søndag. For at give mine bronkier lidt ro til at komme sig(Tænkte at det var det bedste).
Så ergo.. Selv den bedste forberedelse, med intervaller, basetimer, cyklen skinnende og klar. Kroppen i form – ja, så kan kæden falde af ved de ting man ikke kender nok om, omkring sig selv..

Categories: Familien Tags:

God lille artikel fra Sjællandske medier

Categories: Familien Tags:

Hvad er speedskating? Part 2

25 januar, 2018 Ingen kommentarer

Jeg er nødt til at skrive et opdateret indlæg nu da jeg har været i sporten i snart 7 år..

Meget er sket, jeg har vundet marathons i både DK og udlandet og har fået 2 medaljer til VM for masters og en enkelt til EM for masters. Jeg er også styrtet et par gange, og har fået lidt metal sat ind i kroppen strategiske steder..

MEN.. Det afskrækker mig nu ikke!

 

 

Her kommer forsættelsen til “speedskating hvordan”

For speedskating er mere end min første lille artikel. For hvad er speedskating egentlig? og hvad kræver det?
Til at starte med er jeg nødt til at fortsætte lidt hvor min sidste artikel slap. For jeg har ikke ændret på mine meninger og holdninger..! Heldigvis..
Når man er ny – og det er man faktisk forbløffende længe i denne sport!

1: SKØJTEN
Så er et par semispeed skøjter ABSOLUT perfekte.. Og hvorfor siger jeg så det? Fordi jeg nu har set en del skifte fra semispeed til speed uden evnen til at køre stabilt på de nyindkøbte LAVE speedskøjter. En lav skøjte gør dig ikke hurtigere.. Det der udvikler dig er din form OG teknik. Problemet med at gå for hurtigt frem er at vores krop har en form for sikkerheds anordning. Den hedder frys eller lås! Så når folk står på de lave skøjter for tidligt, ja, så låser de i hele underbenet, helt op til knæet(skinnebens muskler)! De kan dermed ikke bevæge sig frit. De er låst og dermed udvikles teknikken ikke.. Det næste der så sker er at folk stopper i sporten, for det er immervæk ikke sjovt at skulle pine sig selv HVER gang man træner!

2: HJUL!!!
Det er her jeg nok er modsat 80% af den sport jeg nu beskriver. For ALT for mange går på for store hjul for tidligt.. Igen medfører for store hjul at de låser og dermed bremser eller forsinker deres udvikling(potentielt stopper i sporten). Hvis du ikke kan genkende følelsen fra de lavere hjul til de større så er du ganske enkelt ikke klar! Igen med større hjul sker der det at man låser op, skinnebens musklerne låser, da man ikke kan styre det man har under foden, og dermed ender ens rulletur som et smertehelvede.

Jeg mener ikke at 125mm hjul har gjort, eller gør noget godt for rullesporten! Det har aldrig været sværere at komme igang i sporten da der nu er intet mindre end 4 valg: 90-100-110-125! Før startede man på 90 og arbejdede sig op. Nu er det desværre 100mm folk starter på og så foranlediges en del til at tro at så kan man vinde fart på at få større hjul på. Som udgangspunkt kan jeg sige at større hjul gør hele dit moment langsommere og tungere. Så med mindre man har teknikken til at bruge det positivt, så vinder man intet ved at gå op. Hvis man kiggede på VM sidste år på marathon distancen for kvinder havde en stor del af dem kinesiotape på skinnebenet.. Ikke helt underligt hvis du spørger mig.

3: TRÆNING:
INDENDØRS! Indendørs træning er desværre for nogle kaldet “hamsterhjul” for mig en TOTAL misforståelse af sporten. Da indendørs er her du stort set gratis kan arbejde med din teknik. Hvad nybegynderen og desværre også en hel del trænere ikke forstår er at det du laver indendørs hænger sammen med det du gør udendørs, altså er øvelserne indendørs en del af cirklen for at blive bedre udendørs. Samt at man slår sig mindre hvis man prøver grænser af indendørs, ikke helt det samme sker udendørs. Derfor kører en del også mere “safe” udendørs! Udvikling og flytning af ens balanceegenskaber sker KUN når man har tillid til underlag, skøjte, hjul, sig selv! Disse kriterier opfyldes LANGT nemmere indendørs end udendørs.
Indendørs er det også LANGT nemmere at blive set HELE tiden, og ikke mindst blive rettet, det er langt mere besværligt udendørs.
Indendørs har man muligheden for se og ikke mindst køre med de bedste løbere og se hvordan deres bevægelser er, og ikke mindst forsøge at “læse” noget af det de laver så godt..
Indendørs er man så også samlet bredt, det vil sige at man faktisk kan have et klubmiljø, udendørs er alle spredt, eliten kører deres og resten kører 100 andre steder, og man kører bare sit eget!
Derfor kan man indendørs bla. have eliten til at køre deres fokuserede træning, og efterfølgende, eller før have motionsrul som evt. piftes op med en kop kaffe.
Det sker ikke udendørs! Langt de fleste glemmer at fundamentet til en god udendørs sæson er en RIGTIG god og fokuseret indendørs sæson.
Desværre er der en del macho mænd som kan sparke en skøjte ud til siden med en fjederkraft som enhver flippermaskine ville misunde! Problemet er at når de kommer indendørs virker deres fjedre ikke til at lave fart, indendørs virker kun teknik, bedre teknik=mere fart! Så for mange af dem hører  man desværre oftest lidt øv, når der er tale om indendørs. De har i mine øjne misforstået sporten og udviklingen. For min personlige holdning er at udvikling af ens teknik giver glæde, den glæde giver lyst til at lære mere, og dermed udvikle sig. Men kører man tons hver gang man træner står man i virkeligheden stille.. Man bliver hverken hurtigere, eller bedre.
Så vil nogen så sige øhh.. Jeg kørte Berlin så, og så hurtigt! Men Berlin er ikke målbart! Berlin hastigheden kommer an på det tog du stiger på ved starten. Langsomt tog, langsom tid, og modsat. Berlin trækker KUN de forreste 10 løbere, resten ligger i læ!
Så ergo kom INDENDØRS og vær “present” vær til stede og giv dig selv den oplevelse der hedder læring.. Det udvikler og stimulerer en til at komme igen næste gang..
Det næste er at vi lever i en håndbold nation, det betyder at der potentielt er en masse haller som kan bruges.. Det samme kan man ikke sige udendørs, hvor der pt. er små 4 baner i hele DK! Ergo vi har faktisk noget unikt i DK med alle de haller vi skal bare lære at bruge dem korrekt..
Dertil er jeg også lige nød til at sige en ting som ALT for mange klubber undskylder sig til at undgå!! DE vil hellere have 1 1/2 til 2 timers elendig træning end bruge 15-20 min på at få GOD træning som udvikler deres løbere! VASK NU DET GULV. Det giver kvalitet til ALLE og fjerner en del af undskyldningerne for ikke at udvikle sig!!

Mit næste issue er:
Når folk kommer til træning i DK hvad kommer de så for?
Jeg kan sige at jeg personligt tager til træning for egoistisk at udvikle mig, lære noget nyt, komme videre i min rejse..

Hvad de færreste forstår er at det kræver EKSTREMT meget fokus når man som voksen skal lære at stå på skøjter og ikke mindst udvikle sig, og for mit vedkommende også godt vil konkurrere eller løbe bare en smule op mod nogle som er 20 år yngre end mig selv!

1: Det har krævet “Tid”! Tid hver dag, hver uge, Hver måned, hvert år. Hver dag en lille udvikling, en lille “aha” oplevelse, et lille skridt mod at lære noget nyt omkring mig selv, balance, og bevægelsesmønstre. Det kræver også at man kommer til hver eneste træning. At man holder sig på sporet hele tiden. Hvilket også vil sige at der ikke er undskyldninger for dårligt vejr, fødselsdage, osv. Er træningen aflyst har man plan B i hovedet og så må man lave det i stedet. Man giver ikke op!

2: Det har krævet “Fokus”! Fokus til hver ENESTE træning, HELE tiden, selv når jeg kører og snakker med anden ligger min hjerne og tænker 30% på hvad jeg gør med min krop. I dagens Danmark hvor computeren, ipaden og telefonen har så stor en magt. Er det en kæmpe udfordring at være TIL træning, at skulle lægge ALT ude, og være til stede, for kun når man er til stede kan man mærke sin krop, og ikke mindst arbejde med den. Jeg har haft dage hvor jeg har været stresset efter arbejde og ikke har kunne fokusere og er endt med at tage hjem! Så ja.. Speedskating er krævende. Jeg plejer at sige til mig selv inden hver træning “be present” og det er så der jeg kryber ind i mine egen lille osteklokke, og nok er lidt asocial.. Men egoistisk har jeg hele tiden haft fokus på at udvikle mig..

3: Det har krævet “Tålmodighed”! Tålmodighed til at lære bevægelser, tålmodighed til at lære at føle min krop, mærke efter signaler, mærke efter responsen fra det jeg gør, og lære at reagere på det.

4: Det har krævet “Vilje”! Viljen til at ville dette, og tro på at selvom jeg ikke er 20 kan man stadig lære noget nyt..!

5: Det har krævet “Føling”! Føling med min krop, føling med mine bevægelser, føling jeg aldrig troede jeg skulle have, eller komme igennem.. At lære at styre sin krop. At lære at flytte grænserne for ens reflekser, for vi ved alle at når vi falder skal refleksen gribe en, men gør man det forkert på skøjter.. Ja, så falder man. Men gør man det rigtigt, kører man stærkt!

 

Categories: Speedskating Tags:

30-07-2015 – GYMBOSS miniMAX review

Her mit lille review af den nyere GYMBOSS miniMAX interval timer. For mig at se en langt bedre timer end den første originale, så en klart god opdatering. Pengene værd 🙂

Categories: Familien Tags:

30-07-2015 – Motorpace – Speedskating

En lille video fra min egen motorpace, personligt bruger jeg videoen til at analysere min egen teknik så jeg kan blive bedre 🙂

Categories: Speedskating Tags:

Nyt Pulsur – Suunto Ambit 3 sport

22 oktober, 2014 4 kommentarer

So my Garmin Forerunner XT310 died, or more precise, my 3rd. of them also died!

It was frozen, and after some hard reset, it was useable, but not more, the history was not usable, it stated all trainings as the same day, with only a couple of second between them..

So I decided that a new was needed, I needed a watch that was reliable and this means not loosing the connection to the heart rate monitor, even when I have my hands on the back. I ended up with the Suunto Ambit 3 Sport, since the heart rate monitor is bluetooth, and stores up to 2 hours of registrations if the watch is out of reach. Wow, for me that was the trigger. So I purchased one from Outnorth.dk, and thus some waitingtime due to Swedish post I was not disapointed when it arrived. And now after 3 weeks of use, I’m still satisfied and happy with it, it just works. Here is my video review of it.

Categories: Familien Tags: